Aromat płynący z dobrych ziół

Jakiś czas temu postanowiliśmy z mężem, że otworzymy naszą własną restaurację. Oboje jesteśmy po szkołach gastronomicznych, więc nie wiem, jak to się stało, że do tej pory nic z tym nie zrobiliśmy. Zawsze tylko tak gadaliśmy, że fajnie by było mieć taką swoją knajpę, jakie mamy na nią pomysły, jakie dania byłyby serwowane. Wszystko było w głowie, a teraz nadszedł czas, aby to urzeczywistnić. 

Świeże zioła, to podstawa 

świeże zioła aromatyczneZnaleźliśmy świetne miejsce na naszą restaurację. Kiedyś też był tam lokal gastronomiczny, więc mieliśmy już niektóre sprzęty. Dla nas to bardzo duży plus, bo już na starcie odleciały nam niektóre koszta. Ze znalezieniem ekipy do pracy też nie było większego problemu. Szefa kuchni udało nam się znaleźć bardzo szybko, tak samo kelnerki, bo zgłosiło się bardzo dużo osób chętnych do pracy. Sami byliśmy zdziwieni, że aż tyle ludzi chciało u nas pracować. Została nam jeszcze jedna bardzo ważna kwestia, a mianowicie, był już najwyższy czas, aby zacząć rozglądać się za najlepszymi produktami, jakie są tylko dostępne na rynku. Oboje świetnie zdajemy sobie sprawę, że to właśnie składniki o odpowiednia jakość produktów, to gwarancja sukcesu. Znaleźliśmy świetnych dostawców, jeżeli chodzi o mięsa, a właściwie to mąż znalazł. Mi zależało, aby zdobyć świeże zioła aromatyczne. To w końcu od przypraw zależy smak potrawy, a my chcieliśmy, żeby każde nasze danie smakowało najlepiej na świecie. Znalazłam jedną hurtownię, która miała codziennie świeże zioła, przyprawy – generalnie wszystko to, czego aktualnie szukaliśmy. Lepiej nie mogliśmy trafić, bo ceny tych produktów też były przystępne, a mieliśmy zapewnienie o tym, że zioła są świeże i najwyższej jakości. Bardzo nam na tym zależało i ogromnie się cieszyliśmy, że tak sprawnie i szybko udało nam się znaleźć i załatwić tyle rzeczy. Wszystko co chcieliśmy zrobić, udało się dużo lepiej niż zakładaliśmy i przed nami teraz już tylko wielkie otwarcie. Nie mogliśmy się tego już doczekać i byliśmy pełni nadziei, że wszystko pójdzie dobrze. 

Otwarcie naszej restauracji okazało się wielkim sukcesem. Klienci bardzo chwalili sobie nasze potrawy, połączenia smaków i pomysły na innowacyjne przyrządzenie niektórych potraw. Byliśmy tacy szczęśliwi, zwłaszcza, jak okazało się, że jeden z kluczowych krytyków kulinarnych bardzo pochlebnie się o nas wyraził na swoim blogu. Dzięki temu klientów nam nie brakuje, a ciągle przybywa więcej i więcej. Nie spodziewaliśmy się, że nasza restauracja odniesie tak wielki sukces i to już na samym początku.